De top 5 meest populaire pretparken van Nederland!

5. Attractiepark Duinrell in Wassenaar

Attractiepark Duinrell bevindt zich in Wassenaar in de provincie Zuid-Holland. Naast de attracties staat Duinrell ook bekend om het bijbehorende Tikibad (een subtropisch zwemparadijs) en heeft het park ook een camping, allen in een mooie omgeving van beboste duingebied. Het park staat bekend om de slogan ‘Duinrell, daar kikker je van op’. Dit refereert naar de mascotte: Rick de Kikker. In 2018 bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het park.

4. Attractiepark Toverland in Sevenum


Het attractiepark Toverland, gelegen in het Limburgse Sevenum is een relatief jong attractiepark. In 2001 werd de basis gelegd. Toen was het nog een overdekte speeltuin. Tegenwoordig is het pretpark ook nog deels overdekt, maar zijn er door de jaren heen steeds meer uitbreidingen gekomen. Het oppervlakte van het park en het aantal bezoekers stijgt nog ieder jaar. In 2018 reisden al maar liefst 812.000 mensen naar het zuiden voor een bezoekje aan het park.

3. Attractiepark Slagharen in Slagharen


Attractiepark Slagharen is gelegen in Hardenberg (provincie Overijssel). In 1963 werd het park geopend en het bestaat inmiddels uit zes themagebieden. Het park trekt al jaren meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Naast een attractiepark is Slagharen ook een vakantiepark, waar onder andere de mogelijkheid bestaat om in een wigwam te slapen. Enkele jaren geleden stond het park ook nog bekend als pony park slagharen, maar in 2017 werd afscheid genomen van de mogelijkheid om shetlandpony’s bij een huisje te huren.

2. Attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen


In Biddinghuizen in de provincie Flevoland bevindt zich attractiepark Walibi Holland. Walibi staat ook wel bekend om de slogan ‘hard gaan’. Hiermee wordt gerefereerd aan de vele spectaculaire achtbanen die het park rijk is. Ook bevat het park de snelste en hoogste achtbaan van ons land, genaamd de Goliath. Het park werd in 2018 door 838.000 mensen bezocht. Naast het park bevindt zich een evenemententerrein waar veel bekende evenementen worden georganiseerd, zoals het bekende festival Lowlands dat ieder jaar plaatsvindt.

1. Attractiepark Efteling in Kaatsheuvel


In deze lijst van populaire Nederlandse pretparken kan de koploper niet ontbreken. De basis voor de Efteling werd gelegd in 1933 in het Brabantse Kaatsheuvel toen het idee ontstond om een sportpark aan te leggen. In 1952 werd de basis gelegd voor het themapark middels het welbekende sprookjesbos. In de jaren hierop volgend is de Efteling in een razendsnel tempo uitgegroeid tot een trekpleister voor jong en oud. In het jaar 2018 bezochten maar liefst 5,4 miljoen mensen het park en werd er 33 miljoen euro winst gemaakt. Het themapark is opgedeeld in verschillende ‘rijken’ met ieder een aantal attracties. Bij het park vind je ook het Efteling hotel en het Efteling theater.

Van plan om in de zomer naar een pretpark te gaan of een andere periode, bijvoorbeeld voor een verjaardag, een kinderfeestje of misschien wel voor een bedrijfsuitje? Wij wensen je veel plezier!

Correctie doorgeven of een vraag stellen? Reageer hieronder.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *