Mandje: 0 items € 0,00

Caleidas Glas

Welkom bij Caleidas glas,

De naam ‘Caleidas’, afgeleid van Kaleidoscoop, staat voor de veelkleurige kleine stukjes glas die ik in mijn werk gebruik.
Ik werk veel in de ‘Tiffany’ techniek.
Alle stukje glas zijn met de hand gesneden, geslepen en omwikkeld met koperfolie. Vervolgens worden deze aan elkaar gesoldeerd.
Elke raamhanger, elke theelichthouder, elk object/ornament is uniek en handgemaakt. Van veel ontwerpen is dus maar 1 exemplaar beschikbaar. Sommige producten zijn 'gepatineerd', hierdoor wordt het zilverkleurige soldeerwerk donker of koperkleurig. Vooral bij de raamhangers kan je dit op de foto's niet goed zien vanwege het tegenlicht. Het staat wel vermeld in de beschrijving.
Naast het kleinere werk maak ik ook lampen. Vanwege de kwetsbaarheid en hun gewicht kunnen deze niet verzonden worden. Mocht u interesse hebben dan kunt u meerdere unieke exemplaren bij mij komen bezichtigen.
Ik heb gestudeerd aan de HKU (Kunstacademie Utrecht) en heb dit ambacht geleerd bij glas in lood atelier ‘De Witte Raaf’ waar ik nog steeds intensief mee samenwerk. Daar ontwerp en maak ik  ‘Glas in Lood’ ramen en voorzetramen. Mijn werk is o.a. te zien in Amersfoort (Centraal Station) en Leusden (Marcus kerk).

Sandra

Profielfoto Caleidas Glas