De vliegende auto wordt eindelijk werkelijkheid dankzij de PAL-V Liberty.
Iedereen kent wel stripverhalen of films waarin de toekomst wordt geschetst van na het jaar 2000. Een veel voorkomend fenomeen dat geschetst wordt is de vliegende auto. In veel van deze boekjes en films vliegt iedereen rond 2000 al met een vliegende auto de wereld rond. Inmiddels zijn we al bijna 20 jaar later en de vliegende auto is nog steeds niet gerealiseerd en laat staan op grote schaal ingevoerd. Toch is een voertuig waarmee je kunt rijden en vliegen een droom voor velen. Een droom die binnenkort ook echt waarheid gaat worden. De verwachting is dat dit al heel snel kan, al in maart 2020 dat de eerste officiële vliegende auto op de markt komt.

De PAL-V Liberty

 

De eerste vliegende auto die volgend jaar uit komt is de PAL-V Liberty. De naam PAL-V staat voor Personal Air and Land Vehicle. Hier kun je daadwerkelijk mee rijden over de weg en als je behoefte hebt om een file te ontwijken, klap je de wieken uit en vlieg je over de file heen. Dit is de ideale oplossing voor iedereen die files beu is. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten moeten automodellen officieel toestemming krijgen om van de rijweg gebruikt te maken en dit is inmiddels achter de rug. De Europese EASA heeft toestemming gegeven, alsmede de Amerikaanse FAA. Niets staat meer in de weg om de PAL-V Liberty officieel op de Europese en Amerikaanse markt te introduceren. Wist je dat PAL-V Liberty een Nederlandse auto is? De onderneming achter de PAL-V Liberty is gevestigd in Raamsdonksveer.

Hoe werkt de PAL-V Liberty?

PAL-V Liberty
(Foto: VanderWolf Images / Shutterstock.com)

De PAL-V Liberty heeft twee motoren aan boord. Een motor van 100 pk waarmee de auto over de weg kan rijden en een motor van 200 pk voor in de lucht. Aan boord past de chauffeur/piloot en een passagier. Tevens kan er voor 20 kilogram aan bagage mee. De auto haalt over de weg een maximum snelheid van 160 km/u en in de lucht 180 km/u. De wieken die overgenomen zijn van een helikopter liggen ingeklapt op het dak van de auto. Als je beslist om de lucht in te gaan, worden de wieken uitgeklapt en vlieg je de lucht in. Hiervoor heb je dan wel een stuk weg nodig van 330 meter om de lucht in te komen. Bij het landen overigens maar 30 meter. Het is natuurlijk niet dat iedereen zomaar een PAL-V Liberty kan bestellen en ermee weg rijden. Je hebt namelijk zowel een rijbewijs als een vliegbrevet nodig. Zonder vliegbrevet, zul je er alleen maar mee mogen rijden.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=Wos4fy-TPL8)

Prijs van de PAL-V Liberty

Enigszins vermogend moet je wel zijn om de PAL-V Liberty te rijden en/of te vliegen. Het goedkoopste model, de PAL-V Liberty Sport Edition gaat € 299.000,- kosten. Er wordt ook een speciale editie uitgebracht, de PAL-V Liberty Pioneer Edition en die kost € 499.000,-. Natuurlijk een hoop geld, maar je droom van de vliegende auto is dan wel eindelijk uitgekomen.

De website van PAL-V: https://www.pal-v.com/

Correctie? Stuur ons een e-mail of reageer hieronder.

1 reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *